Wie zijn wij?

Al meer dan 65 jaar zorgen wij dat alles gesmeerd loopt.

Als familiebedrijf zijn wij al drie generaties specialist in het optimaliseren van smeertechnische onderhoudsprocessen. Sinds 1954 zijn wij de officiële distributeur voor Kendall Motor Oil in Zuid-Holland en later ook in Zeeland en Noord-Brabant.

Door regelmatig smeermiddel analyses te doen, kunnen wij de kwaliteit van onze producten waarborgen en daarmee ook de inzetbaarheid van jouw machine- en wagenpark.

We bedienen al veel klanten uit verschillende branches, zoals grondverzet, transport, industrie, automotive, scheepvaart, metaalbewerking en offshore. Simpel gezegd: alle sectoren waar wordt gesmeerd, voorzien wij van hoogwaardige smeermiddelen.

We leveren niet alleen (koel)smeermiddelen, metaalbewerkingsvloeistoffen en equipment bij al je vestigingen in de Benelux en Duitsland, ook zorgen we dat alles klaar staat voor gebruik. Zo heb je er geen omkijken meer naar en kan het werk snel worden hervat. Wel zo efficiënt en kostenbesparend.

Ons team

Dick Bijl
Roger Kaat
Tineke van der Leer

Onze geschiedenis

1932

Van oorsprong is Handelsonderneming J. van der Leer BV. begonnen met het verhandelen van kolen (al voor 1900). In 1932 heeft Jan-Arie van der Leer deze kolenhandel van zijn vader overgenomen.

1950

In dit jaar betrok Jan-Arie van der Leer een nieuwe kolenloods aan de Waalsmondelaan 7 in Alblasserdam. Zijn zoon Jan van der Leer stapte ook in het familiebedrijf. Zij zijn zich toen ook gaan verdiepen in de brandstoffenbranche en begonnen een oliehandel in de merken Esso, Bardalh en Penn-co.

1954

Vier jaar later, in 1954, werd Handelsonderneming J. van der Leer BV. de officiële distributeur van het merk Kendall Motor Oil in Zuid-holland. Later kwamen daar de provincies Zeeland en Noord-Brabant bij. Handelsonderneming J. van der Leer verhuisde in 1965 naar de Kerkstraat.

1993

Begin jaren 90 verhuisde Handelsonderneming J. van der Leer naar de Ohmweg 15 in Alblasserdam. In 1993 werd het bedrijf verkocht aan dochter Teuntje Jacoba van der Leer, die vandaag de dag nog steeds de directietaken op zich neemt.

Haar zoon Paul Christiaan Schless is inmiddels ook toegetreden in het bedrijf en is de opvolger / mede-eigenaar en verantwoordelijk voor het relatiebeheer en verkoop van de smeermiddelen.